Mistfall National Park

"I Mistfall kommer du få lära känna våra duktiga Jorvik Rangers som arbetar med att bevara Mistfalls Nationalpark!" - Star Stable's Facebook
 
I lördags släpptes ännu en teaser på kommande området Mistfall, denna gången i form av en bild på facebook. I bildtexten nämndes "Jorvik Rangers" och "Mistfalls Nationalpark", och på bilden står saker som; trailrides, campfireprograms, natural history, wildlife photography och Jorvik Department of the Interior. På bilden syns också fin natur i form av träd, berg och stigar samt en pålle med tillhörande Ranger och en söt liten räv. Jag tänkte nu försöka reda ut alla dessa begrepp så vi kan vara lite mer förberedda på vad som komma skall (eller inte, jag kan ha fel när det gäller allt).
 
 
Till en början; vad är en Nationalpark?
I Sverige finns det 29 stycken Nationalparken utspridda över landet. De finns där för att skydda och bevara natur- och kulturarv och är det starkaste skydd ett område kan få. En Nationalpark är ett område natur som på något sätt är speciellt och hotas förstöras eller försvinna helt. Om man besöker en Nationalpark är man skyldig att följa de regler som finns i området, reglerna finns för att inget i naturen ska förstöras eller skadas samt för att skydda fågel- coh djurliv. 
Det som dock dök upp i mitt huvud med en gång när jag såg denna bilden var USA. Så vad är en Nationalpark i USA? I USA finns 59 skyddade områden som tas om hand om det som heter National Park Service, som är just en del av Department och the Interior. Bekant? Nationalparker i USA finns av samma anledning som de svenska; att de ska bevara och skydda lanskap och historiska områden för kommande generationer. Kriterier för urval av nationalparker inkluderar naturskönhet, unika geologiska egenskaper, ovanliga ekosystem och fritids möjligheter (även om dessa kriterier inte alltid betraktas tillsammans). Nationella monument, å andra sidan, väljs ofta för deras historiska eller arkeologiska betydelse.
 
Här näst; Vad är en "Ranger"?
Detta begrepp kommer från USA där Rangers är de som jobbar i Nationalparkerna. De finns där för att skydda och bevara området. I många fall finns de också där för att utbilda besökare och leda turer, de finns också där för att skydda besökare. De har en uniform som vanligtvis består av skjorta och byxor (tänk scout) samt en hatt (tänk typ stråhatt, fast inte stå). 
 
Department of the Interior
Översätts till Inrikesdepartement. De är i USA ansvariga för att ta hand om landets natur och resurser samt tex nativamerikaner. 
 
Trailrides, campfire programs, natural history, wildlife photography
Dessa är de aktiviteter som erbjuds i nationalparken. Trailrides är en vanligtvis guidad tur till häst och i grupp, där man tillsammans med i guide (Ranger) utforskar nationalparken. Campfire programs är något som är vanligt på olika sorters läger. Det är att man i grupp samlas runt en lägereld och kanske grillar något; korv, marshmallows mm, och sedan sjunger sånger, leker lekar och berättar historer. Natural history översätts till naturhistoria och är en vetenskap som går ut på att forska om naturen runt omkring oss, allt från små microorganismer till stora djur.  Dessa resultat kan sedan visas upp i ett Naturhistoriskt Museum. Till sist har vi Wildlife Photography vilket översätts till fotografering av vilt djurliv.
 
Men vad kan detta betyda i SSO?
Vi kommer få massor ny vildmark att undersöka i Mistfall, lära oss hur viktigt det är att ta hand om naturen och bevara den. Jag tror det kommer komma en del dagliga uppdrag som har att göra med att hjälpa besökare i nationalparken. Kanske lära oss mer om Jorviks historia och Jorviks underbara natur och djurliv. Mistfall tror jag kommer blanda allt det bästa av resterande delar i spelet; fantastisk natur, underbar grafik, spännande uppdrag och roliga tävlinga samt dagliga uppdrag
 
En Pålle?
En krafting häst med mycket hovskägg och tjock man. Jag tycker halsen ser extremt grov ut, men det kan ju bara vara bilden. Många i communityt tror att detta är en ny uppdaterad nordsvensk och då dessa är en ganska gammal hästras i spelet och då SSO Teamet har gjort om ganska många gamla hästraser så kan detta helt klart vara en möjlighet. Jag hade absolut inte sagt nej till detta då jag aldrig riktigt tyckt om nordisarna i spelet, men alltid älskat dem i verkligheten, och en uppdaterad version nog hade gjort att jag älskat dem! Dock tycker jag inte riktigt att hästen i bilden ser 100% ut som en nordsvensk, utan kanske en adrenner? Detta tycker jag då jag tycker halsen ser mycket grov ut och hela hästen inte ser helt proportionelig ut. Ardennerhästar är i vanliga fall lite mer oproportionella än nordsvenskar och mycket grövre än än dem också. 
 
En Räv?
En räv kan också skymtas på bilden och jag tror att vi kommer få träffa både vilda och tama rävar i Mistfall, dvs rävar som springer fritt och sånna vi kan köpa för att ha i sadelväskan. 
 
Mer om Mistfall kommer snart!
 
With Love,
EllenYlva